Evenimente

ZIUA MONDIALĂ A TEATRULUI

 

27 martie 2023 – ZIUA MONDIALĂ A TEATRULUI

În fiecare an, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva și Primăria Municipiului Deva, în data de 27 martie, sărbătoresc împreună Ziua Mondială a Teatrului!

De fapt, ziua teatrului ar trebui sărbătorită în fiecare zi. Pentru că teatrul este o sublimă formă de viață care se sărbătorește permanent. Dacă scenele lumii primesc aplauzele noastre zilnic, înseamnă că doar timpul ne împiedică să fim împreună, de fiecare dată. Dar măcar o dată pe an, suntem împreună pentru a onora viața teatrului și pentru a omagia teatrul care aparține vieții noastre de zi cu zi.

Trupa de teatru PRO SCENIUM a Centrului Cultural ,,Drăgan Muntean” din Deva își respectă onoranta tradiție de a participa activ la această sărbătoare.
Reprezentația de gală a spectacolului T.V.S.R.L. (programată luni, 27 martie, la ora 12:30) este un dar pe care tinerii pasionați de teatru (participanți la proiectul „Teatrul ca disciplină de viață”, inițiat de regizorul și profesorul Mihai Lungeanu) îl oferă spectatorilor fideli, și ei, la fel de pasionați de măiestria unei arte care ne include pe toți.

După 8 ani de neîntreruptă experiență scenică, trupa PRO SCENIUM vă propune un spectacol eveniment. Cuvintele moștenite de la William Shakespeare sunt rostite astăzi cu fantezia talentelor și cu energia vârstelor, cu bucuria întâlnirii dintre sinceritatea minților deschise cu lumina sufletelor curate, prin care suntem invitați să participăm la bucuria copiilor noștri de a (se) juca, de a afla și de a trăi, însoțiți de speranța unui viitor care să cuprindă realizarea viselor fiecăruia dintre ei…

Această zi aparține lumii, reprezintă lumea și se adresează lumii în care tot noi suntem actori, tot noi spectatori.

TEATRUL ne provoacă și ne dezvoltă independența, dar ne și ocrotește ființele, unindu-ne „aici și acum”…

Vă așteptăm așadar cu dragoste și recunoștință să (pe)trecem această sărbătoare împreună.

Intrarea este liberă!

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva

De