Evenimente

,,Regal Vienez” – CONCERT EXTRAORDINAR DE CRĂCIUN

 

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, vă invită în data de 23 decembrie 2023, ora 20:00, în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva, la ,,Regal Vienez”, un CONCERT EXTRAORDINAR DE CRĂCIUN cu artiști din două orchestre celebre din Europa.

ORCHESTRA DI TEATRO D’OPERA ITALIANA, una dintre cele mai celebre orchestre din Europa a fost aplaudată pe marile scene de operă și #larmonice din toată lumea. Este de ajuns să amintim câteva scene de tradiție: Brucknerhaus Linz (Filarmonica din Linz),

Bregenz Festspielhaus (Filarmonica din Bregenz), Brunnenhof der Residenz Munchen

(Palatul Imperial din Munchen), Stadthalle Viena, Meistersingershalle Nurnberg,

Kasemattenbuehne Graz etc.

Recunoașterea orchestrei este dată și de colaborările cu mari nume ale liricii mondiale,

soliști și dirijori de la Arena din Verona, Teatrul Scala din Milano, Teatrul de Opera din Roma, Opera de Stat din Viena etc.

Membrilor Orchestrei di Teatro D’opera Italiana li se alătură și artiști instrumentiști din

ORCHESTRA OPEREI VOX, cunoscută și apreciată la nivel național și internațional. Este pentru prima dată în România când artiști instrumentiști din două orchestre de prim rang din Europa își dau mâna pentru a oferi publicului seri memorabile și experiențe muzicale unice.

De altfel, cele două orchestre, au fost invitate anul acesta la cel mai mare festival de opera din Asia, „Borneo Opera Festival” în calitate de orchestre oficiale, chiar de către guvernul din Malaezia.

Conducerea muzicală a spectacolului va fi asigurată de tânărul dirijor și solist violinist

BOGDAN COSTACHE și, astfel, soliștii și instrumentiștii vienezi, italieni, germani, vor evolua sub bagheta unuia dintre cei mai talentați conducători de orchestra ai tinerei generații, născut în România! Prezența lui BOGDAN COSTACHE în programul REGALULUI VIENEZ de anul acesta se datorează publicului spectator care, după spectacolul cu „Trei3 Tenori Italieni” s-a arătat impresionat de prestația lui, dorind să-l revadă cât mai curând. Astfel, spectacolul va fi unul interactiv, dirijat „cu vioara în mâna” după modelul lui JOHANN STRAUSS sau, mai nou, a lui ANDRE RIEU.

SPECTACOLUL VA FI DESĂVÂRȘIT DE CORUL ȘI BALETUL OPEREI VOX Membrilor orchestrei li se adaugă ANSAMBLUL DE BALET AL OPEREI VOX, cu momentele mult așteptate de valsuri, polci, can-can, într-o coregra#e efervescentă și antrenantă, astfel încât veți fi poftiți la dans de însăși orchestrele noastre și balerinii noștri, prin celebrul “Alles Walzer!”

Frumoasele Colinde și Cântece de Crăciun vor străluci și prin vocile CORULUI OPEREI

VOX.

Atmosfera și spiritul vienez va vor cuceri înca de la intrarea în sala de spectacol și vă

vor rămâne în suflet ca o amintire vie pentru Crăciunul și Anul Nou ce vor urma.

Dacă nu puteți ajunge la concertele de Crăciun și Anul Nou de la Viena, aducem noi spiritul vienez în Deva prin cele mai frumoase capodopere muzicale vieneze ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emerich Kalman și multe, multe alte surprize muzicale și coregrafce.

 

Biletele pot fi achiziționate online, de pe proticket.ro/ticketstore.ro , precum și de la Centrul Cultural „Drăgan Muntean”, după următorul program: luni și vineri între orele 11:00 și 14:00 și miercuri între orele 14:00 și 17:00, tel. 0721.055.037.

Centrul  Cultural „Drăgan Muntean” Deva

De