Evenimente

Pe o pânză de păianjen

 

Piesa de teatru „Pe o pânză de păianjen”, de Alexandru Popa se va juca la Deva

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva vă invită în data de 20 februarie 2024, de la ora 19:00, în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” la piesa de teatru „Pe o pânză de paianjen” de Alexandru Popa, un spectacol în regia lui Vlad Zamfirescu.

Spectacolul pornește din registrul comic exploziv, tranzitează prin zona umorului fin și a ironiei subtile, ȋși urmează parcursul prin câteva momente de reflecție și chiar analiză psihologică și culminează cu o schimbare de perspectivă ce dă totul peste cap. O poveste cu tâlc, ce ne reamintește să nu uităm să privim și dincolo de ceea ce pare evident, să nu cădem pradă rutinei și să avem mereu ochii și inima deschise către și pentru persoanele de lângă noi.

„Pe o pânză de paianjen” e o poveste despre viaţă şi sinceritate, care merge direct la sufletul privitorului. Descrisă cândva drept o „dramă matrimonială cu un ‘,,twist cu boală mortală”, aceasta îmbină momentele comice cu pasajele ce dau de gândit si cu răsturnările de situaţie surprinzătoare.

După ridicarea cortinei pătrundem direct în miezul acţiunii, când Andu (Vlad Zamfirescu) îşi anunţă în miez de noapte soţia, pe Alma (Medeea Marinescu), că va pleca la mănăstire. Definitiv! Prietenii de o viaţă ai cuplului, Lori (Mirela Oprişor) şi Petrişor (Marius Manole) sunt convocaţi să dea o mână de ajutor în ceea ce pare a fi o glumă cu iz de criză matrimonială. Când însă celor patru li se alătură şi Dorotheea (Diana Roman), devine greu de spus dacă lucrurile se complică ori se simplifică.
Perdeaua aparenţelor se ridică, povestea devine mai profundă, dar şi mai intensă. Ceea ce pare a fi doar teorie învăţată în facultate de domnişoara psihiatru, se dovedeşte a fi o tulburătoare experienţă de viată, într-o poveste în care „adevărul nu e întotdeauna cel mai cinstit răspuns pentru celălalt”.
Piesa este semnată de Alexandru Popa și regizată de Vlad Zamfirescu, aceeași echipă ce a scos la rampă și titlurile de mare succes „All Inclusive”, „Secretul fericirii”, „Totul se transformă”, sau mai recentul „Dă-i bătaie”.

Biletele pot fi achiziționate de la sediul Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, după următorul program:luni și vineri (între orele 11:00 – 14:00) și miercuri (între 14:00 – 17:00), precum și online, de pe http://www.proticket.ro/tick…/pe-o-panza-de-paianjen-deva/ .

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva

De