Evenimente

Un artist, un pian și un țambal – clasic, jazz, folclor

 

Turneul Național ,,Un artist, un pian și un țambal – clasic, jazz, folclor”, ajunge la Deva!

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva vă invită luni, 25 septembrie 2023, începând cu ora 19:00, la concertul ,,Un artist, un pian și un țambal – clasic, jazz, folclor”, ce va avea loc la Sala Pro Arte a Colegiului Național „Decebal” din Deva.

Pianistul Cătălin Răducanu, tânăr muzician provenind dintr-o veche familie de lăutari a început prima ediție a Turneului Național ,,Un artist, un pian și un țambal – clasic, jazz, folclor” în luna august și va concerta până în octombrie, în comunități din întreaga țară, de la Ateneul Român, până la cele mai îndepărtate sate ale ţării. Pianistul îşi propune să spargă barierele culturale, sociale și etnice dintre stilurile muzicale.

Cătălin Răducanu: ,,Aş dori ca prin intermediul acestui turneu să explorez trăiri artistice care să îmi mobilizeze forța interioară pentru susținerea unui repertoriu divers, incitant. Propun o călătorie muzicală plină de culoare, prin intermediul pianului și țambalului, adresată deopotrivă minții și sufletului publicului. Menirea mea ca interpret și ca improvizator este aceea de a sluji arta la cel mai înalt nivel”.

A câștigat numeroase concursuri naționale și internaționale, având privilegiul de a susține concerte în Germania, Ungaria, Franța și Italia.

Turneul va ajunge la Deva în data de 25 septembrie 2023, iar lucrările celebre, ritmurile tradiționale sau exotice, improvizațiile pe diverse teme vor alcătui programul muzical al acestui concert prin care Cătălin Răducanu va încerca să demonstreze că „Muzica e una!”

PROGRAM MUZICAL
J. S. Bach – Toccata și fuga în re minor
Frédéric Chopin:
– Studiu op. 10, nr. 8
– Studiu op. 25, nr. 12
– Balada nr. 4 în fa minor, op. 52
Franz Liszt – Les jeux d’eaux à la villa d’Este
Isaac Albéniz – Asturias

Improvizații pe teme de jazz
George Gershwin – I’ve got rhythm
Chick Corea – Armando’s Rhumba
Chick Corea – Spain

Improvizații la țambal pe diverse teme
Cătălin Răducanu – Evocation
Toni Iordache – Horă din Muntenia
Erik Satie – Gnossienne Nr. 1
Toni Iordache – Picături de untdelemn

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva

De


Calendar Evenimente

lun
mar
mie
joi
vin
sâm
Dum
l
m
m
j
v
s
d
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1