Evenimente

Pianul Călător 13

 

𝐓𝐮𝐫𝐧𝐞𝐮𝐥 „𝐏𝐢𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐭𝐨𝐫 𝟏𝟑”, 𝐚𝐥 𝐩𝐢𝐚𝐧𝐢𝐬𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐇𝐨𝐫𝐢𝐚 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢𝐥, 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐧𝐞 𝐥𝐚 𝐃𝐞𝐯𝐚!

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” vă invită luni, 8 mai 2023, la ora 19:00, la sala ,,Pro Arte” a Colegiului Național ,,Decebal” din Deva, la recitalul ,,Pianul călător 13”, susținut de artistul Horia Mihail.
Pianistul Horia Mihail revine cu un turneu naţional… norocos, al 13-lea din seria evenimentelor ce poartă acest nume, încă din 2011, cu recitaluri parcurse de un fir roşu – inspiraţia folclorică din cele mai neaşteptate colţuri ale Europei.

Sunt orașe în care a mai cântat de multe ori în acești ani, publicul așteptând turneul an de an cu interes, mai ales că fiecare ediție are o altă temă. Cea de anul acesta, ,,o ediție cu noroc”, cum îi spune artistul, este inspirată din… folclor.

„De peste un deceniu, Pianul Călător ajunge în orașele din România. De-a lungul timpului, am încercat să prezint publicului programe cât mai interesante. Dacă la
început a fost Franz Liszt, de-a lungul anilor am ales o muzică cât se poate de variată și interesantă: de la clasicii Mozart și Beethoven, la romanticul Chopin, de la vals, la miniaturi care îndeobște sunt prezentate ca bis. Pentru această ediție am ales compoziții inspirate de folclor. Dacă publicul nostru este familiarizat cu influențele folclorului românesc, m-am gândit să propun o scurtă călătorie europeană, pornind din Banat cu o destinație aflată tocmai în cealaltă parte a continentului și o revenire acasă la teme muntenești sau moldovenești. Sunt convins că cei ce vor alege să participe la acest al treisprezecelea Pian Călător se vor bucura de un program variat, extrem de interesant” – pianistul Horia Mihail.

Programul porneşte de la celebrele Dansuri româneşti de Bartok şi va continua cu alte compoziții inspirate din folclor din creaţia lui Schubert, Chopin, Grieg, Glinka, Dvorak, Ravel, Brahms, Brediceanu şi Dan Dediu.

În programul evenimentului:
Bartok – Șase Dansuri Populare Românești, Sz. 56
Schubert – Hungarian Melody, în si minor, D.817
Chopin – Patru Mazurci op. 33
Grieg – Improvizații pe două cântece populare norvegiene, op. 29
Glinka – Nouvelles Quadrilles Francaises
Dvorak – Scottish Dances, op. 41
Ravel – Alborada del Gracioso
Brahms – Variațiuni pe un cântec maghiar, op. 21 nr. 2
Brediceanu – Dansuri populare românești
Dediu – Hora din Moldova

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva

De