Evenimente

,,Orgile României” – Un Tur Național al Sunetelor Divine

 

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” organizează în data de 20 iulie 2024, începând cu ora 19:00, un concert extraordinar, „Orgile României”, ce se va desfășura la Biserica Greco-Catolică „Immaculata” din Deva.

În luna iulie, Turneul Național „Orgile României” ajunge la cea de-a VI-a ediție, oferind publicului o serie de concerte excepționale desfășurate în unele dintre cele mai frumoase biserici și catedrale din țară. Această ediție va fi una cu totul aparte, pentru că organistul Eduard Antal o va avea alături pe viitoarea parteneră de viață, organista Maria-Luisa Andrici.

Fiecare concert este o sărbătoare a sunetelor divine, invitând publicul să descopere și să redescopere frumusețea muzicii de orgă într-un cadru sacru și inspirator.

Concertele vor aduce în prim-plan sunetul magnific al orgilor din România, punând în valoare patrimoniul cultural și spiritual al țării. Repertoriul variat și interpretările rafinate ale celor doi artiști promit să ofere publicului o experiență de neuitat.

Programul turneului este alcătuit din lucrări pentru patru mâini și patru picioare ale compozitorilor Adolph Hesse și Denis Bédard, dar vor fi şi aranjamente pe teme de Johann Sebastian Bach sau Wolfgang Amadeus Mozart. Va fi un mixt repertorial pentru toți membrii comunităților în care cei doi muzicieni vor ajunge.
Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva

De


Calendar Evenimente

lun
mar
mie
joi
vin
sâm
Dum
l
m
m
j
v
s
d
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4