Evenimente

Grai, cântare și poveste cu trupa ,,Graiu”

 

☀️ Grai, cântare și poveste cu trupa ,,Graiu”

✅ Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva vă invită miercuri, 25 mai 2022, la două concerte – atelier de muzici tradiționale comparate, cu trupa „Graiu”.

📌 Program concerte:
– ora 12:00 – Sala „Pro Arte” a Colegiului Național „Decebal” din Deva
– ora 18:00 – Platoul din fața Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva

🎼 Trupa „Graiu” reinterpretează organic muzici în graiuri din ceea ce poate unii am auzit la scoală că sunt dialectele istorice românești, într-o oglindă tematică și sonoră cu muzica tradițională în graiul afro-american de dinaintea blues-ului și jazz-ului. Este de fapt o fuziune în sunet și în spirit între romanități orientale și moșteniri afro-americane, aduse în contemporan.

🎤 Abordarea îmbină stilurile de cânt tradițional cu un acompaniament instrumental minimalist dar relevant cultural, chiar simbolic, atât pentru muzicile tradiționale balcanice cât și pentru cele afro-americane, prin natura instrumentelor alese.

🎸„GRAIU” înseamnă: Alina Ciolcă – voce, Mac Marian Aciobăniței – chitară electrică, Adrian Chepa – percuții, bass, drâmbă.

🔵 Împreună cu membrii trupei, vom încerca să descoperim, prin prisma unor culturi muzicale tradiționale îndepărtate geografic că există apropiere între muzica tradițională afro-americană (care stă la baza mai cunoscutelor blues și jazz) și folclorul arhaic românesc, de la nord dar și de la sud de Dunăre.

🆓 Intrarea la eveniment este liberă!

Centrul Cultural „Drăgan Muntean”

De