Evenimente

Concert Cameral – Orchestra de Cameră Maggiore din Timișoara

 

☀️ Orchestra de Cameră Maggiore din Timișoara, în concert la Deva!

✅ Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” vă invită în data de 3 iunie 2022, de la ora 12:30, în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, la un Concert Cameral cu Orchestra de Cameră Maggiore din Timișoara.

🎹🎻 Programul concertului conține lucrări de: Ch. Beriot, T. Albinoni, C. Stamitz, D. Cimarossa, Fr. A. Hoffmeister, W. A. Mozart și A. Vivaldi.

🎼 Orchestra Camerală a luat naștere în urmă cu opt ani, din inițiativa a patru cadre didactice de la Liceul de Artă “Ion Vidu” din Timișoara și este formată din: Dragalina Patrik, Magheț Edwin-David, Dragoș Teodora, Șchiopu Serena, Zăgan Larisa, Șchiopu Eleonora și Tiutiuc Robert, iar dirijor este chiar unul dintre fondatorii ei: Dandoți Edmund.

📌 Doi profesori de vioară, Georgiana Stăncioni și Edmund Dandoți, o profesoară de violă, Adriana Toader și o profesoară de violoncel, Anca Lăzărescu – Costache, au avut viziunea înființării unei orchestre camerale, formată din cadre didactice și elevi, care să vină în întâmpinarea și susținerea afirmării tinerilor muzicieni.

⏺ În cadrul spectacolului de la Deva vor mai concerta „Corul Avocaților Baroului Timiș”, condus de dirijor, Mihaela Codruța Niculescu, precum și Corina Cranciova, de la Muzeul Național al Banatului, care va prezenta un concert lecție.

🆓 Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva

De