Evenimente

Caravana Filmelor TIFF Unlimited

 

Trei seri de film în atmosfera autentică, la Caravana Filmelor TIFF Unlimited

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” vă invită în perioada 9-11 septembrie 2022, de la orele 20:45, în sala mare de spectacol, la Caravana Filmelor TIFF Unlimited.
Iubitorii de film vor putea urmări șase dintre cele mai apreciate producții cinematografice românești și internaționale ale ultimului an.

Prima seară de cinema va fi deschisă vineri, 9 septembrie, de scurtmetrajul „Aurică, viaţă de câine”, câștigătorul trofeului Zilele Filmului Românesc, secțiunea scurtmetraj, de anul acesta de la TIFF, un proiect hibrid, unde ficţiunea întâlneşte documentarul.
Seara continuă cu o super producție aplaudată la festivalurile de la Veneția și San Sebastián, cel mai recent film al duo-ului regizoral argentinian Mariano Cohn și Gastón Duprat, „Competiția oficială”, care le va oferi spectatorilor șansa de a-i revedea pe marele ecran pe Antonio Banderas, Penélope Cruz și Oscar Martínez, într-o comedie sofisticată și obraznică despre cinema, orgolii artistice și jocuri de putere.

Serile de film continuă sâmbătă, 10 septembrie 2022, cu mister și suspans, când legendarul actor Gérard Depardieu revine pe marele ecran în „Maigret”, cel mai nou film al multi-premiatului regizor Patrice Leconte. Spectatorii vor avea ocazia să-l urmărească într-un rol care-i vine mănușă, cel al comisarului Maigret, personaj iconic creat de romancierul Georges Simenon, care anchetează cazul misterios al unei crime care a îngrozit Parisul.

Înaintea avanpremierei franțuzești, cinefilii vor putea degusta mister și suspans autohton în comedia de situație „Moștenirea”, câștigătoare la TIFF a mențiunii speciale din cadrul ,,Zilele Filmului Românesc”, secțiunea scurtmetraj, un film inspirat din fapte reale petrecute în orașul natal al regizorului Marian Fărcuț.

Weekend-ul cinefil se încheie la Deva duminică, 11 septembrie, cu povești pline de emoție și sensibilitate. Premiat la Cannes, în secţiunea Cinéfondation, scurtmetrajul regizoarei Carina-Gabriela Dașoveanu.

„Prin oraş circulă scurte poveşti de dragoste”, vorbește despre eșecul prin compromis în relațiile de cuplu și cucerește publicul prin naturalețe și delicatețe. Tot despre puterea relațiilor interumane și decizii dificile povestește și „Căutătorul de vânt”, în regia lui Mihai Șofronea, cu Dan Bordeianu și Olimpia Melinte, în rolurile principale.

Caravana TIFF Unlimited este un proiect realizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, Primăria Municipiului Deva, Consiliul Local Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Intrarea la eveniment este liberă.

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva

De