Concurs de Fotografie ,,I ♥DEVA”

Concurs de Fotografie ,,I ♥DEVA” 6 mai 2022 - 22 iulie 2022

Regulament  Concurs de Fotografie ,,I ♥DEVA” – DESCARCĂ

  REGULAMENT  

 

1.Obiectivul  

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva organizează, în perioada 6 mai 2022 – 22 iulie 2022, concursul de fotografie cu tema ,,I DEVA”, cu scopul de a promova orașul pe plan național și internațional. Concursul se va desfășura astfel:

 

2.Calendarul concursului

– Concurenții se pot înscrie trimițând pe adresa centrulculturaldeva@gmail.com  maxim 3 fotografii care să ilustreze cel mai bine tema concursului. Ultima zi de înscriere este 20 iunie 2022.

– Între 21 iunie și 4 iulie 2022, va fi publicat pe pagina de Facebook  Centrul Cultural Drăgan Muntea Deva (facebook.com/CentrulCulturalDeva) un album foto, ce va conține fotografiile primite și validate de către organizatori. Numărul de like-uri primite de către fiecare fotografie va conta în jurizarea finală.

– În perioada  4-8 iulie 2022 va avea loc jurizarea.

– În 22 iulie 2022  va avea loc vernisajul și premierea concurenților.

 

3.Categorii

 1. Elevi/copii/ adolescenți
 2. Amatori/profesioniști

Fotografiile de la prima categorie pot fi realizate cu orice aparat foto, chiar și cu telefonul mobil. La  a doua  categorie, pot participa atât amatorii cât și profesioniștii, indiferent de vârstă, care dețin un aparat foto profesionist.

Fotografiile de la categoria a doua trebuie să aibă minimum 7087 pxl (60 cm) pe latura lungă și 300 DPI.

Lucrarile pot fi atât color cât și monocrom.

Fiecare concurent poate participa la o singură categorie.

 

4.Condiții de participare

–  Poate participa orice persoană, indiferent de vârstă, cu domiciliul în România, fotografi amatori sau profesioniști.

– Concurenții se pot înscrie trimițând pe adresa centrulculturaldeva@gmail.com maxim 3 fotografii, care să ilustreze cel mai bine tema concursului, dar nu mai vechi de 3 ani (anul 2019). Toate fotografiile trimise între 6 mai 2022 – 20 iunie 2022 vor fi luate în considerare.

Concurenții trebuie să menționeze în subiect: pentru concurs ,,I DEVA”, să atașeze fotografiile și să trimită în corpul mesajului următoarele date:

 • Numele și prenumele complet al concurentului;
 • Copie după cartea de identitate;
 • Domiciliul concurentului;
 • Numărul de telefon la care pot fi contactați și adresa de e-mail;
 • Tipul dispozitivului care a efectuat imaginea trimisă (telefon/cameră foto);
 • Numele lucrării cu care participă.

Fotografiile trimise vor fi salvate cu Prenume_Nume -titlul lucrării (Exemplu: Florin_Popescu-Apus). Lucrările nu trebuie semnate deoarece se vor realiza etichete ce vor conține numele autorului și titlul lucrării.

 • Fotografiile vor fi apreciate în funcţie de respectarea tematicii şi de originalitate.
 • Fotografiile câştigătoare la categoria ,,Popularitate” sunt alese în urma voturilor primite on-line din partea vizitatorilor.
 • Fotografiile de la categoria a doua trebuie să aibă minimum 7087 pixeli (60 cm) pe latura lungă și 300 DPI.
 • O lucrare poate fi eliminată dacă, în mod justificat, se consideră că nu este conformă cu regulile şi condiţiile concursului. Autorii îşi asumă autenticitatea propriilor lucrări.
 • Lucrarea printată rămâne în proprieteatea Centrului Cultural ,,Drăgan Muntean”, păstrând drepturile de autor ale participantului. Prin participarea la concurs se va acorda Centrului Cultural ,,Drăgan Muntean“ Deva dreptul de a le tipări pentru expoziție și de a le folosi în viitor în alte materiale promoționale. La finalul concursului, organizatorul va avea drept de utilizare gratuită asupra materialelor înscrise în concurs și vor fi folosite cu scopul de a promova imaginea Municipiului Deva (national / internațional) cu scopul creșterii fluxului de turiști. Organizatorul poate prelucra imaginile cu scopul creării unor materiale de publicitate (magnet turistic, cană, breloc etc).
 • Înainte de a trimite o fotografie, orice concurent va cere acordul expres al persoanelor care apar în fotografia trimisă cu privire la participarea acesteia la concurs.
 • Fotografiile trimise trebuie să fie originale, realizate de către concurenți.
 • Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva nu își asumă răspunderea pentru nicio fotografie însușită în mod ilegal de către concurenți – acestea vor fi descalifiate.
 • Concurentul este unic responsabil pentru orice consecințe directe sau indirecte care pot apărea ca urmare a participării cu fotografii la acest concurs.
 • Pentru concurenții minori raspunderea pentru fotografiile transmise, precum și pentru orice consecințe ce ar putea decurge din participarea la acest concurs, va reveni părintelui său.
 • Cele mai bune imagini vor fi publicate pe paginile de Facebook: facebook.com/PrimariaMunicipiuluiDeva

www.facebook.com/CentrulCulturalDeva

 • Angajații Centrului Cultural ,,Drăgan Muntean“ Deva precum și rudele acestora de până la gradul al doilea, nu pot participa la concurs.

 Nu se percepe taxă de participare.

5.Jurizarea

Juriul, format din specialiști în domeniul artei fotografice din cadrul Asociației Artiștilor Fotografi Hunedoreni, va acorda punctaje ce țin cont de condițiile de participare.

Vor fi selectate maxim 50 de fotografii ce vor fi publicate; 20 dintre aceste fotografii vor fi printate și vor fi expuse publicului larg printr-o expoziție.

Câștigatorii Premiului ,,Popularitate” vor fi desemnați prin cumularea votului popular, ce poate fi realizat la adresa de Facebook: facebook.com/CentrulCulturalDeva, premiul fiind obținut de fotografia cu cel mai mare număr de like-uri (voturi).

Decizia juriului este definitivă și irevocabilă.

 

 

6.Premii

Categoria l – Elevi / copii / adolescenți

Premiul I – 500 lei

Premiul II  – 400 lei

Premiul III –  300 lei

Mențiune  – 200 lei

Categoria ll – Amatori / profesioniști

Premiul I  – 1 000 lei

Premiul II – 800 lei

Premiul III –  600 lei

Mențiune  – 500 lei

Premiul ,,Popularitate” – jurizat strict în urma votului de pe Facebook – 150 lei la categoria

Elevi / copii / adolescenți  și 250 lei la categoria Amatori / profesioniști.

 

Premiile vor fi impozitate conform legislației române în vigoare.

Se vor acorda  diplome de participare pentru toți participanții la concurs.

Premiile se acordă pe data de 22 iulie 2022, la Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean“ din Deva, cu ocazia vernisajului. Premiile se acordă nominal câștigătorilor (sau parinților / tutorilor, în cazul în care concurenții sunt minori) pe baza unui act de identitate. În caz de neparticipare a câștigătorilor / aparținătorilor la vernisaj, premiile vor putea fi ridicate de la sediul Centrului Cultural ,,Drăgan Muntean“ Deva în termen de 15 zile de la vernisaj.

Înmânarea premiilor către concurenții declarați câștigători din alte localități (străinătate) și care nu pot fi prezenți la vernisaj, se face prin transfer bancar.

Premiile nu sunt transferabile.

Concurenții, prin participare, își exprimă consimțământul de a fi publicat numele cu care se vor

înscrie, nume care va fi folosit pe diplome, pe site, pe pagina de Facebook și în comunicatele de presă. De asemenea, câștigătorii (sau aparținătorii, după caz) trebuie să furnizeze datele necesare conform legilor în vigoare pentru a putea ridica premiul.

 

7.Reponsabilități

Organizatorul nu este răspunzător de eventualele disfuncții tehnice ce pot apărea în desfășurarea concursului. De asemenea, furnizorii de servicii web (Facebook, firma de web hosting) nu sunt implicați în niciun fel și nu pot fi trași la răspundere.

 

8.Acceptarea regulamentului

Participarea la acest concurs implică acceptarea deplină a prezentului regulament. Organizatorul își rezervă dreptul de a anula orice participare neconformă.

 

9.Forța majoră

În caz de forță majoră, independentă de voința sa, organizatorul poate modifca, anula parțial sau integral acest concurs, fără să fie responsabil și fără posibilitatea de a i se solicita compensații.

 

 Relații suplimentare:

 Telefon: 0354.408.907 (Secretariatul Centrului Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva);

 Adresa de e-mail: centrulcultulaldeva@gmail.com        

Calendar Evenimente

lun
mar
mie
joi
vin
sâm
Dum
l
m
m
j
v
s
d
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4