Activități Media, Evenimente

Festivalul dEvA Magic Summer – voci feminine în concert, 20-22 august 2021

 

☀ Festivalul dEvA Magic Summer – voci feminine în concert,
20-22 august 2021
✅ Festivalul dEvA Magic Summer – seri de jazz, blues și crossover va avea în prim plan vocile feminine româneşti de gen care vor putea fi ascultate, timp de trei zile: 20, 21 și 22 august 2021, de la ora 19.00, în Parcul ,,Cetate” Deva.
Generosul și spectaculosul filon muzical dat de combinația dintre jazz, blues și crossover va fi reprezentat de unele dintre cele mai talentate și cunoscute cântăreţe ale momentului din România.
🔶 Pentru a convinge publicul românesc că avem şansa de a fi contemporani cu cea mai numeroasă și talentată generație de vocaliste ale acestor stiluri muzicale, Festivalul dEvA Magic Summer invită pe scenă, voci deja consacrate din diverse generații, precum: Paula Seling, Luiza Zan, Nadia Trohin, Irina Sârbu, Ana Cristina Leonte, Ana Maria Roşu, Maru. Maria Răducanu, în formulă solo sau cu trupă, alături de care vor evolua reprezentativi muzicieni ai genului, dintre care nu vor lipsi Big Band-ul Radio sau sextetul vocal a cappella Blue Noise, cu programe pline de virtuozitate, fantezie, culoare și exuberanță. Conceptul și distribuția artistică a festivalului sunt realizate de Oltea Șerban-Pârâu.
Prezentatorul celor trei seri de concerte va fi Cristian Marica.
🔷 Festivalul dEvA Magic Summer – seri de jazz, blues și crossover propune, așadar, o întâlnire în premieră, în România, cu frumusețea, delicatețea, dar și forța și seducătoarea fascinație a jazz-ului și a celor mai noi derivate ale acestuia, în proiecte muzicale inovatoare de cel mai înalt nivel artistic, având în centru VOCEA FEMININĂ.
Artistele, mare parte dintre ele deja cu o recunoaștere care depășește granițele țării vor da cu siguranță acea notă de strălucire, clasă și stil, care va înscrie festivalul din municipiul Deva pe harta celor mai selecte manifestări de gen din România.
📌 Programul Festivalului
● Vineri, 20 august, ora 19:00
– LUIZA ZAN/voce, Barabás Lőrinc /trompetă, samples, keys – Railroad
– ANA MARIA ROŞU & GUESTS
Ana Maria Roşu/voce, Sorin Zlat/pian, Florian Nicolau/chitară, Cătălin Milea/saxofon, Iulian Nicolau/tobe
– A-C LEONTE & THE BASH
Ana-Cristina Leonte/voce, Tavi Scurtu/tobe, Albert Tajti/clape, bass synth, Alex Arcuş/saxofon, flaut, bass synth
● Sâmbătă, 21 august, ora 19:00
– MARÚ
– MARIA RĂDUCANU – voce, chitară
– PAULA SELING – voce, pian
● Duminică, 22 august, ora 19:00
– BLUE NOISE – sextet vocal a cappella
– IRINA SÂRBU BAND
Irina Sârbu/voce, Puiu Pascu/claviaturi, Ciprian Parghel/contrabas, Tudor Parghel/tobe
– BIG BAND RADIO dirijor Ionel Tudor
solistă NADIA TROHIN – voce
🔷 Organizatorii acestui eveniment sunt: Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural “Drăgan Muntean”.
📎 Parteneri: Colegiul Naţional “Decebal” Deva, Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Municipală Deva
📍 Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional, România TV, Liternet, Agenţia de carte, Pro Contemporania, The Culture Club
🆓 Intrarea la festival este liberă, în limita locurilor disponibile.
ℹ Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor instituite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva

De